PUMPTRACKIT

Pumptrackien rakentaminen on hyvin erityinen ala, kuten rullalautailupuistojenrakentaminenkin. Kummankin rakennelman maanrakennustyöt ovat melko samanlaisia, mutta pumptrackeissa on tärkeää valita ajopinnan päällyste, joka määrittää tulevanrakennusspesifisyyden. Vaihtoehtoina ovat betoni- tai asfalttipäällysteet. Kummallakinmateriaalilla on omat etunsa, mutta valinnan tulisi perustua kohderyhmän tarpeisiin ja projektin kokonaisratkaisuun.

Betonisissa pumptrackeissa rata voidaan yhdistää betonisen rullaluistelupuiston kanssa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, eli hybridipuistoksi. Betonin sileän pinnan ansiosta harrastajat voivat liukua puistoa pitkin enimmäisnopeudella. Betoninen pumptrack sopii erityisesti pienipyöräisille kulkuvälineille (potkulauta, rullalauta, rullaluistin). Rata sopii käytettäväksi myös kaikenlaisille suurempipyöräisille kulkuvälineille.

Asfalttipäällysteisten pumptrackien suurin etu on nopea rakennusprosessi. Asfaltoitu pyörätie soveltuu käytettäväksi pyörille, rullaluistimille, potkulaudoille, rullalaudoille jne., mutta suosituimpia kulkuvälineitä ovat lähinnä erilaiset pyörät (BMX, MTB, kaupunkipyörät,juoksupyörät jne.).

Vanerista valmistettujen pumptrackien etuna on niiden edullinen hinta, rakentamiseksioptimaalinen valmisteluprosessi ja nopea asennus, mm. mahdollisuus siirtää rata. Vanerinen pyörärata on valmistettu moduuleista, jotka on helppo purkaa, ja myös radan muodon muuttaminen on mahdollista.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ